Kako preživeti dan posle izlaska vašeg dečka

“Ćao ljubavi, lepo spavaj! Zaglavićemo večeras, neću te buditi kad se vratim.” – to je ta rečenica koju ste toliko puta čule pre njegovog odlaska u grad, a onda vas je ipak probudio u pet ujutro. Prvo mu je bilo urnebesno smešno što ključevima ne može da pogodi bravu, onda se polupijan teturao hodnikom, stao u posudu sa vodom vašeg psa, okačio jaknu o fikus umesto o čiviluk, a potom se u cipelama sručio na krevet i zahrkao iste sekunde.

Ali šta raditi sutradan, u trenucima kada biste malo da se odmorite, ali postajete živčane jer je on mamuran i nepodnošljiv kao malo dete? Dišite duboko i ne stresirajte se: evo kako da izbegnete nervozu i svađu i preživite dan posle izlaska vašeg dečka.

Opuštanje uz meditaciju

Dečko vam zamera kako gledate televiziju previše glasno. Nervoza pršti na sve strane, glava ga izrazito boli i osetljiv je. Nemojte nepotrebno ulaziti u konflikt već odvojite pola sata za sebe: meditacija i vežbe dubokog disanja predstavljaju odličan način za oslobađanje od stresa i povezivanja sa svojim umom i telom, a nauka je utvrdila da meditacije za samo osam nedelja može da izmeni strukturu vašeg mozga. Ipak, budite drug i preskočite aromaterapiju: njemu je sigurno dovoljno muka i bez mirisnih štapića i arome sandalovine i lavande u vazduhu.

Dišite duboko

Izbacite nervozu kroz vežbanje

Da li ste znali da je vežbanje jedan od najboljih načina da se oslobodite od stresa? Prilikom vežbanja, nivo endorfina i serotonina raste, a to stvara osećaj sreće, prijatnosti i opuštenosti duž celog tela. Ostavite vašem dečku veliki bokal vode uz krevet i pravac na džoging. Ima mnogo koristi od laganog trčanja: u proseku možete da sagorite oko 400 kalorija za samo sat vremena, a time jačate vaš kardiovaskularni sistem, podižete nivo dobrog holesterola i poboljšavate kondiciju na duge staze.

Mali rituali koji život znače

Svi imamo dnevne rituale koji pružaju red našoj svakodnevnici i pomažu nam da ostanemo mirni i da se uhvatimo u koštac sa listom obaveza koja nas čeka. To može biti crna kafa uz nekoliko pročitanih stranica knjige rano ujutro, tuširanje uz omiljenu pesmu, cigareta u krevetu, ukusno spremljen doručak ili listanje društvenih mreža. Ne morate se odricati stvari u kojima uživate zbog vašeg mamurnog dečka, ali izađite mu u susret i pokušajte da napravite kompromis kako mu ne biste dodatno otežali oporavak od burne noći. Volite da se čujete sa drugaricama od ranog jutra? Budite obazrivi i isključite zvuk notifikacija na telefonu. Obožavate da zapalite cigaretu dok ste još u krevetu? Pored buke, dim i intezivni mirisi su poslednje stvari koje su mu potrebne. Uživajte u cigareti na terasi ili dajte šansu uređajima poput IQOS-a kod kojih nema emitovanja klasičnog duvanskog dima. Zaista je malo truda potrebno da se nađete sa vašim dečkom na pola puta.

Šmugnite u spa

Veliki broj hotela nudi spa usluge, a postoje i pristupačni spa centri koji vam stoje na raspolaganju. Ukoliko zaista imate kratak fitilj i ne možete da se suzdržite od zvocanja koje je sve samo ne svrsishodno, uradite nešto za sebe. Masaža od samo pola sata vam može pomoći da se opustite i oraspoložite, a osećaj pritiska na koži je neverovatno prijatan i oslobađa napetosti. Uživajte u sauni, zaplivajte u bazenu ili se razmazite sa tretmanima za lice. Vaša koža će vam biti zahvalna, a samo nekoliko sati provedenih u ovakvom okruženju mogu vas preporoditi i podići vaš prag tolerancije.

Spa i masaža uvek dobro dođu

Uživajte u masnoj hrani – zaslužili ste

Masna hrana je jedan od proverenih lekova za mamurluk. Vaš dečko verovatno neće biti u stanju da sam sebi spremi doručak, pa će vas moliti da vi to učinite. Okrenite stvari drugačije i pretvorite jedan uobičajeno naporan dan u feštu. Ako ste uspeli da vodite računa o ishrani i okrenete se zdravijem jelovniku, to je za svaku pohvalu, ali nekada je u redu dati sebi oduška. Ispržena jaja i slanina su odličan izbor: jaja sadrže posebnu aminokiselinu pod nazivom cistein koja pomaže jetri da se oporavi. Natočite i čašu soka od narandže – istraživanja pokazuju da vitamin C pomaže telu da procesuira alkohol. Podelite obrok sa vašim dečkom i uživajte u bogatim ukusima.

 Nekada zaista deluje kao da su muškarci i žene sa različitih planeta. Ali uprkos tome koliko momci umeju da budu nespretni i naporni, volimo ih svim srcem. I budimo iskrene – nismo ni mi cvećke.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *