Kako najbolje organizovati veče za poslovne partnere u Beogradu

Za poslovna partnerstva je vrlo bitno da se održavaju i kroz aktivnosti i u vanposlovnim objektima. Premda restorani i kafići kojima Beograd obiluje nisu imanentno predviđena za formalna okupljanja, novije doba nam pokazuje stalnu potrebu za korporativnim sastancima. Odabir ugostiteljskih prostora zavisi od mnogo faktora, a najviše od toga odakle vam dolazi poslovni partner. Da bi veče bilo prijatno gostima i uspešno za one koji ga organizuju, potrebno je usvojiti i predvideti kulturološke razlike.

Unutrašnji ambijent

Kako bi se poslovni partneri osećali što udobnije i opuštenije potrebno je izabrati mesto čiji je enterijer uređen sa ukusom, a preporučuje se da to bude mirnije mesto bez nepredviđenih smetnji. Glavni grad Srbije obiluje velikim restoranima koji mogu obezbediti kutak za poslovnu saradnju za svačiji ukus. Ambijenti ne moraju nužno biti velike kvadrature i izolovani od ostatka gostiju. Tako, restoran Lavina pruža prefinjenu, ali istovremeno i porodičnu atmosferu gde su mogući korporativni sastanci. Veoma je važno planirati unapred koji je prostor za koga najpogodniji i rezervisati određeni broj mesta.

Poslovni sastanci u baštama restorana

Ukoliko je proleće ili leto, mnogi ugostiteljski objekti, među njima i Despacito restoran, poseduju veliku letnju baštu koja je idealna za ovakve vrste skupova. U srcu Topčidera, nalazi se restoran Topčiderac koji je u sklopu parka, na zaštićenoj prirodnoj teritoriji koja obiluje zelenilom sa predivnom baštom. Ovakvi lokaliteti su primamljivi kako poslovnim ljudima iz Srbije, tako i i iz inostranstva, a često imaju i bogat internacionalni jelovnik.

Hrana

Pored ambijenta, specijaliteti kuhinje su neophodan faktor pri organizaciji poslovnih večeri. Nadaleko je poznato da najkvalitetniji restorani u Beogradu imaju bogate autentnične specijalitete. Ali u ovim okolnostima, potrebno je posebnu pažnju usmeriti ka tome da izbor bude adekvatan što se tiče gurmanske, vegetarijanske i veganske kuhinje, jer ne bi bilo ugodno otići isključivo u gurmanski restoran, a da to neće zadovoljiti sve prisutne biznis partnere. Takođe, treba uzeti u obzir i kulturne i religijske karakteristike ishrane, pa stoga ne bi bilo primereno ljude muslimanske religije voditi na mesta gde se pretežno služi svinjetina i alkoholna pića, a teletinu i govedinu ljudima hinduističke religije. U ovim slučajevima, često izbor hrane bude ketering koji nije primaran u konceptu večeri, već je propratni sadržaj. 

Društvene aktivnosti

Pored navedenih vidova poslovnog zbližavanja, sve više se praktikuje korporativni sadržaj uz društvene aktivnosti, kao što su bilijar, kuglanje, pikado itd, posebno u firmama kojima je u cilju da što bolje upoznaju svoje zaposlene. Ovaj oblik zabave je još manje formalan, a dobar je sa stanovišta sticanja poverenja među sadašnjim ili budućim poslovnim partnerima. U ovoj vrsti programske večeri akcenat je stavljen na zajedničkom društvenom delovanju kako bi se što više oslobodili stega zvaničnosti. U Beogradu je moguće pronaći mnogo sportskih centara kao što su kulgane, a dobrom potragom poslovno veče može se organizovati i u kafićima koji posediju sportske rekvizite, u zavisnosti od broja učesnika u večeri. Propratni sadržaj može biti piće koje takođe mora biti što raznovrsnije, kako niko ne bi ostao uskraćen. Cilj ovakvog okupljanja jeste prevazilaženje barijera i pružanje osećaja udobnosti.

U gradu veličine Beograda, veliki je broj mogućnosti za organizovanje nezvaničnih poslovnih događaja, a kreativnosti u ugostiteljskoj sferi restorana, kafića, sportskih objekata nikada neće manjkati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *